8 weken alweer

Blog, Faya, Flatcoated Retriever, Nieuws 2020

Alweer een week in Drachten

Nadat het vorige blog is geschreven, heeft Faya alweer het e.e.a. mee mogen maken. Zo zijn we met haar naar het “grote” bos geweest in Beetsterzwaag. Ze zat zeer parmantig op de achterbank en keek als een koningin om zich heen. Het was een uitje voor haar om zo naar een ander wandel plekje te gaan. In het bos heeft ze heerlijk achter ons aan gelopen en heeft ze tussen ons lopen rennen terwijl wij voor haar doen toch lekker ver uit elkaar stonden.

Vrijdag was door Karin de fietskar in elkaar gezet. We hebben haar eerst in de tuin in de fietskar gezet en ook daar had ze geen enkele moeite mee.  Wat we ook doen aan nieuwigheid ze vindt het prima.

Zaterdag was het vroeg op voor ons allemaal. De eerste training gingen we doen. Om 08.30 moesten we op het trainingsveld aanwezig zijn. Na wat uitleg, gingen we van start. Oefeningen als “Zit”, “Volgen” en “laat je tanden zien” gingen haar uitstekend af. Daarna kwam de korte tunnel, ook daar was ze niet van onder de indruk. Bij de laatste twee oefeningen was ze behoorlijk moe en had ze moeite om de focus te houden. De oefening die ik samen met Karin het bos had gedaan, ging op de training niet helemaal top.  De hindernisbaan vond ze afgelopen zaterdag gewoon onzin. Waarom zou je onder een thee doek door lopen of tussen een aantal hangende plastic flessen door lopen?
Nee ze was behoorlijk moe. Op de terugweg hadden we “geen hond” aan haar.

Zondag heeft ze voor het eerst een ronde met de fietskar / jogger gemaakt. Net zoals in de auto vond ze het geweldig dat ze naar buiten kon kijken.

Zo snel is alweer een eerste week voorbij. In huis heeft ze haar favoriete plekjes gevonden. De bench, achter bak en de hondenkist zijn haar plekje waar we haar kunnen vinden als ze gaat slapen. ’s Nachts ligt ze in de bench en dat gaat steeds beter. De nachten zijn niet meer zo gebroken als in het begin. Dus nog even volhouden voor ons en haar om het zover te krijgen dat we allemaal rustig door kunnen slapen.

Voor haar eigen toekomstige boekwerk, heb ik vandaag even wat foto’s van haar genomen dat ze in har kist zit en ligt.

Andere berichten over Faya