Amsterdam oktober 2016

Fotobericht, Fotografie, Nieuws, Stedentrip

Eind oktober ben ik met de camera een dagje door Amsterdam getrokken. Het weer was net niet dat je mooie foto’s kon maken, vandaar dat er een aantal in zwart-wit zijn omgezet. Bij toeval kwam ik erachter dat het Paleis op de Dam open was voor bezoekers. Binnengekomen was ik behoorlijk verrast door de prachtig ruimtes die zich in het paleis bevonden. Zeker een aanrader om er eens een keer een kijkje te nemen. Zwervend door Amsterdam kom je verschillende plekjes tegen die toeristisch zeker de moeite waard zijn, maar ook plekken die gewoon bijzonder zijn om te bekijken. Aangekomen bij het Rijksmuseum ben ik naar binnen gegaan om te zien hoe mooi de Nachtwacht er hangt in de eregalerij. Uiteindelijk ben ik rondom zonsondergang weer op de Dam neergestreken om daar enige avond foto’s te maken.

Amsterdamse grachten
Koninklijk Paleis op de Dam