Faya overschrijdt meerdere grenzen

Blog, Nieuws 2020

Faya is grensoverschrijdend bezig geweest.

Vorig weekend hadden we even geen cursus en zijn we met Faya naar het zuiden afgereisd. We hadden tijdelijk ons onderkomen gezocht in een Landal park waar we ook al ruim 18 jaar geleden met Yanick waren geweest. en heerlijk park om even tot rust te komen. Na een lange reis van een dikke vier uur waren we vanuit Drachten in een van de zuidelijkste plekjes van Nederland aangekomen. We werden opgewacht met een prachtige zonsondergang terwijl we nog net even buiten konden zitten voor een kop koffie.

Op zaterdag hadden Karin en Yanick een georganiseerde mountain biketocht (ASP Adventure) door de grotten bij Valkenburg. Het werd uiteindelijke een spectaculaire. Karin heeft zelfs de lokale media gehaald. Gelukkig bleek het achteraf geen grote gevolgen te hebben. Ik was met Faya boven de grond gebleven. Eind van de dag zou ik ze ophalen, alleen dat liep ietwat uit. Omstreeks 21.00 waren we weer thuis na enerverende dag . De gehele tijd heeft Faya zich voorbeeldig gedragen. Geen moment zeuren omdat ze in een andere omgeving is of omdat Karin en Yanick weg waren of omdat haar eten pas veel later gegeven kon worden.  Zelf was ik blij dat we ’s avonds weer alle vier in het huisje waren.

Zondag is Faya grensoverschrijdend bezig geweest. Hoewel de corona maatregelen er zijn om niet naar het buitenland te gaan, konden we het niet na laten om met Faya in een mistig bos op het Drielanden punt door Duitsland en België te gaan. Ja ook dat hoort bij socialisatie.  Zij heeft het als niets bijzonders ervaren en voor haar was een bos in welk land dan ook iets waar je lekker kon spelen, gek doen met bladeren en lekker rennen. Voor dieren zijn er geen grenzen.

Zelf heb ik die dagen ook gebruikt om wat anders te fotograferen dan enkel Faya. Zo was er een prachtig zonsondergang op de dag van aankomst. De volgende ochtend was de opkomst van de zon ook prachtig. Valk achter ons huisje was het Museum van Vaals met een tentoonstelling van diverse heilgen. Wellicht heeft Karin daar toch nog een beetje hulp van gehad. Op zondag door de druilige bossen van het Drielandpunt was het ook mooi fotograferen. De mist kan soms wat bijzondere foto’s op leveren.
Helaas vliegt zo’n gezellig weekendje weer snel voorbij en zijn we maandag weer naar het hoge noorden teruggekeerd.

Nu afgelopen vrijdag ben ik met Faya begonnen om de basiscursus te gaan volgen.  We gaan nu de zaakjes wat strakker aantrekken. Ze doet het prima, zeker als we ergens op bezoek zijn, maar thuis wil ze nog wel eens de grenzen opzoeken. Niet erg want dat doen kinderen ook. Gelukkig zijn er dan manieren om de juiste correctie door te voeren. Soms bij de baas en soms bij de hond.

Komende weken wordt het natuurlijk spannend hoe het met de kerstboom zal gaan als die in de kamer komt te staan. We hebben al een plannetje bedacht hoe we haar daar aan kunnen laten wennen. M.a.w. we zijn druk maar haar bezig en komen steeds in nieuwe avonturen met haar. Binnenkort weer een vervolg op onze avonturen met en rondom Faya.

Andere berichten over Faya