Faya sluit de puppy opleiding af

Blog, Faya, Flatcoated Retriever, Nieuws 2020

Ruim 12 weken en we sluiten een eerste periode af

Veel deskundigen hebben het er over dat je in de periode van 8 tot 12 weken veel moet doen met je hond om haar te laten wennen aan gebeurtenissen / geluiden / effecten. Nou daar zijn we druk mee bezig geweest. Steeds hebben we haar nieuwe ervaringen voorgeschoteld. Het resultaat moeten we gaan afwachten. Van vuurwerk geluiden tot dierenarts bezoek, van trein tot hindernisbaan. Afgelopen weekend kwam daar nog eens een extra “toetje” boven op. Ons achterneefje van ruim 8 maanden kwam op bezoek. Wat was het bijzonder om te zien hoe die twee eerst even een beetje naar elkaar zaten te kijken en vervolgens toenadering bij elkaar zochten. Faya was super rustig en lief naar Thijmen, aan de andere kant Thijmen was ook heerlijk rustig , zette het niet op een brullen. Er was een mooi puppy – baby moment waar ik gewoon tranen van in mijn ogen kreeg. Faya ging heel zachtjes bij Thijmen liggen en Thijmen kon gewoon zonder hulp van mamma Faya aaien.

Faya heeft behoorlijk zo veel energie, dat we we regelmatig naar het bos gaan om haar even lekker te laten rennen. Vandaag zijn we weer naar de zandvlakte  / heide op Bakkeveen geweest. Thuis heeft ze ondertussen alle heide plantjes uit de tuin weten te slopen. In Bakkeveen probeerde ze het ook , maar die zaten wat steviger in de grond, zodat ze die er niet uit kon trekken.

Na 5 weken hebben we de puppy cursus gisteren afgesloten. Ze heeft er geen enkel moeite meer mee om een hindernisbaan te nemen of door een slurf te gaan. Ook beginnen de commando’s als Zit en Wacht, Af en Blijf bij haar door te komen. Het is op zo’n training toch best wel lastig voor haar. Er lopen zo veel andere pups rond, dat het leuker is om daar aandacht voor te hebben, dan voor voor je baas die met jou een oefening wilt doen. Gelukkig gaat het thuis best wel redelijk en liet ze ook gisteren tijdens haar laatste cursus moment zien dat het e.e.a. wel beheerst.

Na onze korte vakantie in Limburg binnenkort gaan we verder met een basis cursus voor haar. Dan gaan we er ook meer gehoorzaamheid leren.

Andere berichten over Faya