Faya wordt groter

Blog, Faya, Flatcoated Retriever, Nieuws 2021

Van puppy naar puber

Ja de puppy tijd begint aardig achter ons te liggen. Het wordt een echte puber die zo nu en dan lekker haar eigen weg kiest, maar die ook weer aan ons hangt. In de tuin hadden we afscheidingen gemaakt zo dat ze haar eigen plek buiten kon hebben. Nu vliegt zo over de afscheiding van zo’n 76 cm hoogte en zonder aarzeling doet ze dat rustig meerdere  keren.
De wandelingen mogen groter worden en ze zoekt zelf de uitdagingen op. Zo liet ze gisteren in het bos zien dat ze gewoon over een sloot van ca. 90 cm springt. Water, ze kent er geen angsten voor. De eerste sneeuw ervaringen heet ze ondertussen gehad. Ze werd helemaal gek van de witte massa op straat en in de tuin. Nu was ze ’s avonds goed te zien. Ze “barst” van de energie.

Het sociale aspect is goed ontwikkeld. Toen ik in het bos ten val kwam, was ze er binnen no-time bij me om me te troosten.  Als een van ons weg gaat weet ze dat heel goed. Zo blijft ze keurig in de deuropening staan als Karin naar haar werk moet.

Helaas zijn de trainingen sinds december vorig jaar tijdelijk gestopt. Jammer want juist deze periode is het best wel praktisch als we zo nu en dan correcties “bij de baas” krijgen. Zo als je leest en aan de foto’s ziet genieten wij allemaal heel erg. Faya van ons en wij van Faya. Wat een verrijking is ze voor ons.

Andere berichten over Faya