Heide Bakkeveen bij zonsopkomst

Landschappen, Nieuws, Nieuws 2020

Vroege zonsopkomst in Bakkeveen

Op de eerste dag van de meteorologische herfst ben ik vroeg in de ochtend naar Bakkeveen gereden om daar een serie foto’s te maken van de heide bij zonsopkomst. Het mooie kan zijn dat zo rondom  de zonsopkomst er boven op de heide een soort mist laag ligt. Ik had geluk, want bij aankomst bleek inderdaad die bewuste laag nevel er te liggen. Op de grote vlakte ben ik constant aan het zoeken geweest naar mooie plekjes om de zonsopkomst met de heide vast te leggen. Waar ik standaard een foto maak en die bewerk, heb ik nu de HDR techniek toegepast. Door 5 foto’s te maken met verschillende belichting en die later in Lightroom samen te voegen krijg je de foto waarin in principe bijna al kleurschakeringen zijn opgenomen. Soms is het nodig om dan zo’n foto nog iets bewerken, zodat de kleuren wat voller overkomen.

Niet alleen op de website staan de foto’s maar ook in de diverse facebook groepen. Zo ook bij de Universe of Colour Photography.  Voor onderstaande foto heb ik een “soort”award gekregen. Ook in andere Facebookgroepen heb ik dit keer heel veel “likes” mogen ontvangen.  Alles bij elkaar een foto sessie die mij heel veel energie heeft gegeven.

De overige foto’s die zijn gemaakt tijdens de “heide-ochtend”