Photo Inspiration Club

Sinds vierde kwartaal 2017 ben ik lid van Photo Inspiration Club. Een fotogroep, o.l.v. Mark de Rooij, waarbij je middels opdrachten uitgedaagd wordt om buiten je comfortzone te gaan fotograferen. Natuurlijk is het het heel eenvoudig om steeds dingen uit te zoeken die bekend zijn voor je en waar je affiniteit mee hebt, maar daar leer je niet van. Voor mij persoonlijk heb ik gesteld dat ik meer met fotografie wil gaan doen en mijn fotografie naar een hoger plan wil zien te krijgen. Dat kan ik alleen maar doen door veel te fotograferen, maar ook opdrachten te fotograferen die niet dicht bij mij liggen. Op deze pagina wil ik jullie meenemen in de diverse opdrachten waar ik me in heb gestort in de afgelopen jaren. Sommigen zijn geslaagd , sommigen zijn minder goed uit de verf gekomen. Per jaar zijn de opdrachten samengevoegd, zodat er geen eindeloze pagina gat komen. Het zal een aardige combi worden van allerlei soorten foto’s.

Naast de maandelijkse uitdagingen hebben we ook regelmatig een clubdag. Op deze clubdag, die ergens in het land wordt georganiseerd, gaan we met elkaar een 5-6 opdrachten uitvoeren in kleine groepjes.  Deze foto’s worden dan door Mark of Xanne voorzien van een commentaar op de site van de Photo Inspiration Club.  Iedereen binnen de groep kan altijd reageren op jouw foto’s . Vaak is dat zeer leerzame kritiek, waardoor je een volgende keer wel weer je foto’s op een ietwat aangepaste wijze gaat maken.

Wil je meer weten of de Photo Inspiration Club en wellicht ook lid worden klik dan op het logo van de Photo Inspiration Club

PIC
Fotografeer  “Verhalend”.
Februari 2020

“A picture is worth a thousand words”. Dit geldt natuurlijk niet voor iedere foto. Maar in deze opdracht is heel duidelijk gesteld dat je foto of combi aan foto’s  alleen of met elkaar een verhaal moeten kunnen vertellen. Op zich niet eenvoudig. Architectuur fotograferen laat de schoonheid van een gebouw zien, maar om daarmee een verhaal te vertellen is wat lastig. Nu was het toeval dat ik begin februari in het Oranjehotel was voor een bezoek. De plek om middels een vorm van documentaire fotografie een verhaal te vertellen. (Geen mooi verhaal, maar wel een verhaal wat verteld moet blijven worden).

Hier mijn 2 inzendingen voor deze opdracht. De eerste foto staat helemaal los  en de tweede is een serie van foto’s die samen een verhaal vertellen.

Oranjehotel Scheveningen

Vanuit de cellen ging iedere ochtend een groep door de deur in het midden van de foto voorgoed weg. Naar de Waalsdorpervlakte waar iedereen wist wat daar ging gebeuren

Dodencellen van het “Oranjehotel”in Scheveningen.

Als je in het Oranjehotel, geuzennaam voor het Huis van bewaring in Scheveningen tijdens de tweed wereldoorlog, in cel 601 zat wist je al wat er boven je hoofd hing. Je zat in een cel met 3 anderen te wachten. Geen uitzicht, anders dan wat ruitjes boven in de cel. Je voorgangers spraken je nog wat moed door inkerving in de muur. Je wist dat je volgende ochtend om 05.00 door de gang naar buiten ging naar ….

Het gehele complex zong dan het Wilhelmus voor jou.

Nu wordt je stil van deze afschuwelijke geschiedenis en is het goed om deze verhalen door te geven. Dit was te bizar om ooit nog een keer te gebeuren

Menu