Herinneringen aan de oorlog

Hoewel ik de oorlog nooit heb meegemaakt , heb ik wel herinneringen via mijn ouders aan de oorlog. Van hun heb ik best wel wat verhalen gehoord. zoals dat mijn vader in de rozentuin van Kamp Amersfoort heeft gestaan. De vreselijke dingen die in die oorlog zijn gebeurd mogen nooit vergeten worden. Samen met Yanick heb ik diverse herinneringsplekken bezocht van de tweede wereld oorlog. Nog niet van alles heb ik foto’s gemaakt, maar van een aantal plekken waar we samen zijn geweest wel.

We zijn ooit samen begonnen in het Anne Frankhuis in Amsterdam vervolgens hebben we Kamp Amersfoort, Kamp Westerbork Berlijn bezocht. Ook hebben we het Oranje Hotel in Scheveningen bezocht. Allemaal plekke waar dingen zijn die ons doen terugdenken aan die tijd die we eigenlijk nooit meer wilden hebben. Helaas gebeuren er nu in de achtertuin van Europa wel vreselijke dingen. Middels deze foto’s hoop ik dat er ook in de komende jaren stilgestaan kan worden bij wat er ooit in Nederland, Europa en de rest van de wereld is gebeurt.

Ik weet het, de foto’s van mij laten niet zien wat er werkelijk is gebeurd. Maar brengen wellicht de gedachten bij mensen naar boven van wat toen is gebeurd. Deze pagina zal in de loop van de tijd denk ik nog wel uitbreidingen krijgen.

De foto’s van Kamp Westerbork zijn in twee bezoeken gemaakt. De eerste keer was ik er met Yanick in 2014. In 2022 ben ik er nogmaals geweest met Karin.
Kamp Westerbork was het verzamelpunt in de tweede wereldoorlog om hiervandaan op transport te worden gesteld naar de kampen verder naar het oosten in het duitse rijk. Durchgangslager.

De uitgebreide geschiedenis kan je terug vinden op de informatie-site van het kamp. https://kampwesterbork.nl/geschiedenis

Het national monument Oranjehotel was in de tweede wereldoorlog een plek waar vele bekende en onbekende Nederlanders hebben gezeten voordat ze op transport werden gesteld of werden doodgeschoten op de Waalsdorper vlakte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.