SAIL Den Helder
2023

Nadat ik in 2022 voor de 2e keer de Tall Ship Races Harlingen heb mogen vastleggen, is het dit jaar alweer de 2e keer dat ik naar Den Helder ga voor de prachtige schepen.
Vanaf 29 juni tot en met 2 juli is Den Helder het centrum voor de Tall Ships. Den Helder is dit jaar de startplaats van de Tall Ship Races 2023. Voor Den Helder is het alweer de 6e keer dat ze de Tall Ships mogen ontvangen. Tijdens deze dagen staan natuurlijk de prachtige Tall Ships volop in de belangstelling, maar is ook het varend erfgoed is aanwezig.

Den Helder is natuurlijk bij velen bekend als de Marinestad van Nederland. Ook dit keer zijn er tijdens het grote sail evenement de Marinedagen georganiseerd door de Koninklijke Marine.

Voor mij is het alweer de vijfde keer dat ik bij een dergelijk event aanwezig ben als fotograaf. Toch is het wel dit keer bijzonder. Na SAIL Amsterdam 2015 had Yanick gezegd, we gaan ooit samen de SAIL vastleggen. Helaas ging dat in 2020 niet door, maar dit keer gaan we samen op een prachtig SAIL-evenement fotograferen.  Vorig jaar maart hadden we ons onderkomen in de omgeving van Den Helder al geregeld.  Dus een droom om samen op een event als fotograaf aanwezig te zijn gaat dit jaar uitkomen. Hij als toekomstig professional en ik als enthousiast amateur

Hieronder een kleine impressie van hoe het in 2017 was.  In juni / juli zal er op de pagina Special een uitgebreid verslag komen te staan van sail evenement