Persmomenten
Zr.Ms. Karel Doorman

Ondertekening van 2 contracten op de brug van de Zr.Ms. Karel Doorman

Op dag 1 van SAIL Den Helder was ik door de Koninkljke Marine uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de ondertekening van 2 contracten op de brug van Zr.Ms. Karel Doorman.

Het betrof hier de ondertekeningen van 2 contracten.
  • De eerste betrof de ondertekening van de Anti Submarine Warfare Frigates (ASWF) met Damen Shipyards NL (voor het schip) en Thales Nederland (voor de SMART-L radars). Dat contract gaat om 4 schepen voor de Belgische en Nederlandse marine. Nederland is lead Nation en koopt twee schepen voor CZSK en twee schepen voor de Belgische marine. Dit werd mede ondertekend door de staatssecretaris van Defensie Chr. van der Maat
  • Bij het tweede contract ging het om de ondertekening van de bestuursovereenkomst met de provincie voor de ontwikkeling van het havengebied. Ook hier was de staatssecretaris namens de regering aanwezig.
Wat bijzonder om hier bij aanwezig te mogen zijn geweest. Daar stond ik op de brug met o.a. Commandant Commando Materieel en IT en Vice-admiraal Technische Dienst de Waard en de staatssecretaris van Defensie Chr. van der Maat en de nodige Nederlandse en Belgische pers.