Wat wordt ze al groot

Het puppy effect verdwijnt (te) snel

Wat wordt de kleine dame al groot. Als we dat vergelijken met het moment dat ze hier binnen kwam en nu, is ze behoorlijk gegroeid. Ondertussen heeft ze ook al hard aan de socialisatie  en aan de de inburgering in Friesland gewerkt.

Alweer een dikke week terug was ze bij de dierenarts voor haar eerste inenting hier in Drachten. Was het “proef” bezoekje nog wat eng, nu liep ze naar binnen met het idee: “Wie maakt me wat”. Ook laat ze dat gevoel op de puppy cursus zien. De slurf en hindernisbaan waren de eerste keer een heeele grote uitdaging voor haar. Nu vliegt ze door de slurf en gaat met groot gemak ook door de andere hindernissen.  We hebben ondertussen de fietskar in gebruik genomen. Samen met Karin heeft ze al en rondje door de wijk gemaakt. Ze vindt het prachtig om in de kar te zitten. Het is dat ze niet kan wuiven, maar naders zou je denken dat de Queen of the Morra haar tochtje maakt.

Het OV is vorige week, nog net voor de strenge corona maatregelen, bezocht. Met de bus naar Heerenveen en vervolgens op en neer met de trein naar Leeuwarden Op de stations werd alles goed bekeken, want ze is een ietje pietje nieuwsgierig.

De bossen rondom Drachten vindt ze heerlijk. Op een dag als vandaag dat het heerlijk stil is, kan ze lekker los door het bos lopen. Ze blijft dan gewoon binnen 3-4 meter van je aflopen en houdt ons constant in de gaten. Je mag niet te ver achterop lopen als we met tweeën in het bos zijn, want dan weet ze niet bij wie ze moet blijven.

Hier dan ook wel weer wat foto’s van de afgelopen periode.

Andere berichten over Faya

Menu