Berlijn

Van 9 juni tot 12 juni 2016 hebben Yanick en ik een vader-zoon weekend gehad in Berlijn. Na de vele vader-zoon dagen hadden we nu eens zin om langer weg te gaan. Gepakt met fotocamera’s en wat kleding zijn we op een zeer voordelige manier met de trein naar Berlijn gegaan. Donderdag in de loop van de middag zijn we aangekomen en nadat we de bagage in het hotel hadden gezet, zijn we gelijk Berlijn in gegaan. Via Potzdammer Platz , Holocaust monument, Brandeburg Toren en Reichstag zijn we op  “Unter den Linden” belandt.

De eerste volle dag hebben we tochten gemaakt door het oosten van Berlijn, waarbij we o.a. stukken muur hebben gezien, maar ook de brede straten van uit het DDR tijdperk. Een interessant tocht die een goed indruk gaf van het “Oost“ Berlijn. In de middag zijn we via de Kurfurstendamm naar Checkpoint Charlie gegaan. Indrukwekkend om te zien hoe het leven daar was ten tijden van de koude oorlog. Tot slot hebben we de dag afgesloten met een boottocht over de Spree die ons langs diverse overheidsinstanties leiden, maar ook de dom van Berlijn was goed te zien.

De tweede volle dag hebben we vooral rondom het olympisch stadion doorgebracht en ’s middags het DDR museum bezocht. Helaas was het toen alweer bijna voorbij. Maar alvorens Berlijn achter ons te laten, zijn we op de Reichstag geweest en hebben Berlijn vanuit de koepel op de Reichstag in de avondzon mogen bekijken.

Wat een prachtige tijd hebben we in Berlijn gehad. Beiden hadden we dat we zeker nog een keer terug willen naar deze bijzonder stad. Een stad met uitersten, een stad met zichtbare en voelbare historie die nog maar net achter ons ligt. Een bijzondere ervaring was het om dit samen met Yanick te kunnen en mogen doen. Het smaakt naar meer, wanneer en waar weten we nog niet.

Wil je nog meer zien van Berlijn klik dan HIER voor meer foto’s over Berlijn

2016 Berlijn