Inspiratie & Kennis

Om goed te kunnen fotograferen moet je links en rechts wel mensen en of sites hebben waar je inspiratie op doet of kennis vandaan haalt. Voor mij zijn dat o.a. de volgende mensen en instanties.

Door op het logo te klikken kom je via een nieuw venster op de site van de betreffende persoon of instantie.

Mark de Rooij – De Rooij fotografie
De Rooij Fotografie is gespecialiseerd in het geven van cursussen over fotografie en fotobewerking.
Mark zijn specialisaties zijn stedelijke landschappen, nachtfotografie en reisfotografie.
PIC
Photo Inspiration Club van de Rooij Fotografie
De Photo Inspiration Club is een Nederlandstalige online fotoclub die ervoor zorgt dat jij gemotiveerd en geïnspireerd blijft om met fotografie bezig te blijven.
Met behulp van fotografie opdrachten, exclusieve videolessen, online magazines, fotoprojecten en leuke kortingen wil men de leden op 100% enthousiasme houden en ze nóg betere foto’s laten maken.
Laura Vink – Vink Academy
Enthousiast fotograaf die in de loop van de tijd steeds meer trainingen is gaan ontwikkelen.
MoreThanWords.be
Piet van der Eynde – MoreThanWords.be
Piet is een groot fotograaf, maar zeer begaafd trainer in allerlei foto gerelateerde software producten.
Piet geeft regelmatig interessante (soms gratis) webinars over oa. Adobe Lightroom, Luminar, Adobe Photoshop en Topaz
Huub Keulers Media Service
Huub Keulers  Media Services – o.a. professioneel Sportfotograaf
Huub Keulers en Lorette jansen smeden beelden en woorden samen tot een uniek en inspirerend geheel waarbij ze de juiste sfeer trachten neer te zetten.
Pim Ras Fotografie
Pim Ras is o.a. bekend van zijn bijzondere foto’s zoals de zweefduik van Robin van Persie, maar ook van zijn foto’s bij de aanslag tijdens Koninginnedag 2009.
Pim Ras heeft meerdere prijzen gewonnen waaronder in 2014 de zilveren camera  in de categorie sport
Vincent Riemersma
Vincent Riemersma
Vincent Riemersma is sportfotograaf met een specialisatie in schaatsfotografie voor organisaties / bonden. Tevens is hij een wielerfotograaf voor onder andere team Sunweb waarbij hij embedded diverse klassiekers bezocht en meerdere grote rondes. Vincent in 2019 de Zilveren camera gewonnen  met zijn dronefoto van marathonschaatsers.
Jimmy Nelson
Groot fotograaf. o.a. bekende van zijn project “Before they pass away”
Bas Meelker
Bas Meelker is een groot landschapsfotograaf. Hij is erg sterk in zijn compositie, maar ook zijn minimalisme in zijn foto’s vind ik persoonlijk erg sterk. In het najaar van 2022 hoop ik bij Bas in de bossen van Gasselte een workshop landschapsfotografie te doen.
Ed Geels
Ed Geels is een gepassioneerd bruidsfotograaf. Naast zijn werkzaamheden als bruidsfotografie en ander vormen van fotografie geeft hij ook regelmatig workshops waaronder die over bruidsfotografie.
Marnix de Strigter
Marnix heb ik leren kennen als fotograaf tijdens een workshop bij CameraNU. Marnix heeft in de afgelopen jaren diverse awards gewonnen voor zijn bruidsreportages. Hij is ondertussen een autoriteit geworden op zijn vakgebied
Scott Kelby
Groot fotograaf en president / ceo bij KelbyOne. Hij is ondermeer de schrijver achter een aantal boeken over Photoshop en Lightroom. Op de site van Scott Kelby Photography tref je zijn portfolio.
Serge Ramelli
Fotograaf en deskundige op het gebied van Photoshop / Lightroom en Luminar.
Wekelijks plaats hij interessant video over Photoshop of Lightroom. Tevens heeft hij een groot aantal presets voor Lightroom ontwikkeld.