2023

Het 10ᵉ fotojaarboek is uit

Alweer het 10ᵉ boek met foto’s van het jaar. Destijds begonnen als een geintje maar nu alweer uitgegroeid tot een aardige verzameling naast de de 7 special boeken.
2023 was een jaar met heel veel activiteiten die gepland waren, maar ook veel foto uitdagingen die spontaan op mijn pad kwamen.

Net als in de andere jaren is het een verzameling geworden van heel veel onderwerpen. Ik denk dat het een mooi overzicht is van een interessant fotojaar

2022

2022 is een jaar met veel foto momenten in de het special overzicht zijn er al een groot aantal opgenomen. Voor Tall Ships Races 2022 is naast een special ook een boek gemaakt met daarin de hoogtepunten van TSRH 2022.

Begin 2023 is ook het jaarboek over 2022 verschenen. Voor het eerst sinds 3 jaar zijn er weer meerdere boeken gepubliceerd. De verwachting is dat ook 2023 weer meerdere boeken zal krijgen.
Op naar jaarboek nummer 10 welke over een jaar naar alle waarschijnlijkheid zal verschijnen.

2021

2021 is voorbij, dus weer tijd voor het jaarboek over 2021. Een uitgebreid boek met een grote diversiteit aan onderwerpen. 2021 heeft mij op fotografie gebied heel veel mooie nieuwe ervaringen gebracht. Van mijn eerste huwelijksreportage tot en met workshop sportfotografie tijdens het NK moutainbiken. Van een foto opdracht voor de gemeente Smallingerland tot en met vastleggen van trailruns.

2020

Voor 2020 is er maar 1 boek. Doordat er geen grote evenementen konden plaatsvinden, zoals SAIL 2020, is het aantal boeken voor 2020 bepekt gebleven tot dit boek. Het boek geeft een aardig overzicht van mijn fotoactiviteiten in 2020. Nog steeds is het een grote diversiteit, van Harlingen tot Biesbosch, maar ook van Faya tot landschapsfotografie.

2019

Het is eerste fotoboek van 2019 is het boek geworden over Britt. In een kleurrijk fotoboek is het leven van onze lieve Britt samengevat. Geniet nogmaals van de mooie foto’s over Britt. Helaas zullen er geen nieuwe foto’s van haar meer verschijnen.

In februari 2020 is het Jaarboek 2019 uitgekomen. Wederom een fotoboek waarin een groot scala aan foto’s is opgenomen. Van Drachten tot  Italië, van golffoto’s tot abstracte foto’s van natuur tot architectuur. Het zit er ook dit jaar weer allemaal in.

2018

Fotojaarboek 2018

Naast het reeds eerder verschenen boek over de Tall Ship Races in Harlingen is er ook het traditionele jaarboek uitgekomen.

Het jaarboek is groter dan andere jaren geworden. De keuzes uit de serie foto’s was zeker moeilijker en gaf aan dat mijn eigen doelstelling voor dit jaar toch wel was gehaald. In wilde 2018 wilde ik me meer gaan toeleggen op fotograferen. Ook voor 2019 is dat een ambitie, dus wie weet waar dat toe kan gaan leiden. Er is geen groot nautisch evenement, maar er zullen vast wel andere bijzondere dingen langs gaan komen waar bijzondere fotomomenten te halen zijn.

Het boek over de Tall Ship Races in Harlingen geeft een overzicht van de eerste drie dagen van dit bijzondere evenement in Harlingen. Harlingen was dit jaar finishplaats van deze race, waar vele grote  en miner grote zeilschepen aan deel namen.

2017

FOT©HAST 2017 Jaarboek cover

In het vierde jaar heb ik SAIL Den Helder mogen vastleggen. Leuk vervolg op SAIL Amsterdam 2015. Het tweede boek is een fotoboek n.a.v. het parapenta avontuur van Yanick. Daarnaast is er ook het gebruikelijke “Jaarboek” verschenen met voor mij hoogtepunten uit het afgelopen foto-jaar.

De fotoboeken vanaf 2016 zijn helaas niet meer online beschikbaar.
De leverancier van de boeken heeft deze boeken niet langer meer beschikbaar.  Getracht wordt om de foto’s van deze boeken wellicht op een ander manier beschikbaar te krijgen

2016

FOT©HAST Jaarboek 2016
FOT©HAST boek Berlijn

Ondertussen hebben we het derde jaar alweer te pakken dat er een of meerdere fotoboeken zijn gemaakt. Natuurlijk is er het fotoboek met de highlights van 2016, maar er is ook een speciaal boek gemaakt over Berlijn.

2015

FOT©HAST Jaarboek 2015
FOT©HAST boek SAIL 2015

2015 heeft 2 boeken opgeleverd. Een jaarboek met veel mooie foto’s van diverse momenten. Daarnaast heb ik van mijn activiteiten op SAIL2015 in Amsterdam ook een boek gemaakt. SAIL2015 is veel meer geweest dan enkel datgene wat er in het boek staat. Wil je meer zien dan is er op de site ook nog een special over SAIL2015.

2014

FOT©HAST Jaarboek 2014

Het eerste jaarboek is een feit. Ik wilde al een tijdje de beste foto’s van het jaar in boek werk verzamelen. Van de paper-based versies worden de digitale varianten op de site getoond.