FOT©HAST  & BUSINESS

In de loop van de jaren zijn er heel veel foto’s gemaakt. Veel van deze foto’s zijn gemaakt, zonder dat ze bedoeld waren om ooit “commercieel” of “publicitair” ingezet te worden. Des te mooier is het als je dan toch merkt dat bedrijven of instanties bij je langs gaan komen om je foto te mogen gebruiken. Onderstaand een overzicht van de bedrijven, organisaties of evenementen en de foto’s ( of selectie) die zij hebben gebruikt.

Mocht je zelf ooit een foto tegenkomen op mijn site die je wilt inzetten voor commerciële of publicitaire doeleinden, neem dan even contact met FOT©HAST op. Ik denk dat we er altijd wel op een juist manier uit kunnen komen.

BeterDichtbij 2023 5 jaar Padel-toernooi

In 2023 had BeterDichtbij haar 5 jarige bestaan. Voor haar relaties heeft BeterDichtbij een padel toernooi georganiseerd.
Zowel voor, tijdens als na afloop was het heel gezellig bij dit sportieve evenement

SAIL Den Helder 2023

Den Helder zal dit jaar als startplaats dienen van de Tall Ships Races 2023. Samen met Yanick  van YM Photographer, zal ik daarbij aanwezig zijn om foto’s te maken. De foto’s zullen verschijnen in een special  in de loop van juli op deze site

Koninklijke Marine 2023

Eind april / beging mei kreeg ik een mailtje van de Koninklijke Marine of zij een foto van mij mochten gebruiken op de cover van hun personeelsblad. “Alle Hens” (oplage 16.000). Het betrof dezelfde foto die ook al in 2017 was gebruik opeen banner om “Innovatie” bij de marine onder de aandacht te brengen.

Mooi dat deze foto meerdere keren gebruikt wordt binnen de Koninklijke Marine. Als tegenprestatie mag ik tijdens de Sail In op 28 juni op een van de marine schepen zitten. Hopelijk kan ik dan weer een aantal prachtige foto’s maken van dit bijzondere evenement. Sail Den Helder en de Marine dagen 2023

BeterDichtbij 2023

Tijdens de Slimme Zorg Estafette van 2023 heeft BeterDichtbij een inspiratiesessie Digitaal contact georganiseerd in Nij Smellinghe. Van deze sessie heb ik voor BeterDichtbij een impressie overzicht gemaakt.

LaVuelta Holanda 2022

In augustus 2022 was de Vuelta in Nederland. In Utrecht en Breda ben ik geweest om foto’s te maken van dit wielerfestijn festijn

Tall Ships Races Harlingen 2022

Dit jaar was het weer voor het eerst sinds 2018 dat de tall ships in Nederland waren. Harlingen was i.t.t. de vorige keer een van de etappe plaatsen. Met een uitgebreid programma werden de tall ships van uit de hele werled vermaakt gedurende de 4 dagen dat ze in Harlingen waren

RunForestRun 2021 - 2023

Sinds augustus 2021 ben ik betrokken als fotograaf bij de RunForestRun Trailruns in het het noorden en oosten van Nederland. Eens per maand pakken de lopers hun schoenen en ik pak dan de camera om deze run vast te kunnen leggen.

Wil je meer foto’s zien kijk dan op de pagina van Run Forest Run

Indian Summer Ultra 2021 - 2023

Bij de Indian Summer Ultra worden afstanden afgelegd waar menig loper problemen mee heeft. Maar de lopers die hier ’s morgens in de donkere uren van start gaan hebben er dik plezier in om stevige afstanden af te leggen.  ISU 2022 was een lustrum uitvoering waarbij de langste afstand 120 km was.

Stichting Fundamentalent 2021

De Stichting Fundamentalent maakt het mogelijk dat studenten in Ghana een studie kunnen gaan volgen. Dat hiervoor geld nodig is mag duidelijk zijn. Fundamentalent heeft in 2021 een sponsortourtocht rondom het Markermeer georganiseerd om geld bij elkaar te brengen. Samen met Yanick heb ik dat vast mogen leggen.

Gemeente Smallingerland / Drachten 2021

In maart 2021 heeft Drachten een nieuw kunstwerk gekregen. Het (nieuwe) kunstwerk KAPKAR/A7-29 X FT is van Frank Havermans. Bijzonder aan het ontwerp is de constructie, de samenwerking met lokale bedrijven en de link met water en scheepsbouw . Het moet de scheiding benadrukken tussen het platteland en de stad.

Foto’s zijn zowel op Facebook als Instagram pagina van de gemeente Smallingerland gedeelt.

Dierenartspraktijk De Drait - 2019

Ieder jaar is het gebruikelijk dat de dierenarts een oproep doet bij haar huisdierbezitters voor vaccinatie van de dieren. Dit jaar had onze dierenarts een wedstrijd uitgeschreven om foto’s in te sturen om voor op de vaccinatie oproepkaart te plaatsen.

Uit de vele inzendingen hebben zij 9 foto’s genomen en die op de oproepkaart geplaatst. De foto van Britt was een van de foto’s. Hoewel Britt in het midden staat komt ze niet helemaal uit de verf.

Advertentie Profronde Surhuisterveen 2018 Home Center - Kapenga

Ook dit jaar zal snel na de Tour de France de Profronde van Surhuisterveen verreden worden. Jaarlijks een groot sportief wielerevenement in noord Nederland. De grootste woonboulevard van Nederland, Home Center van de familie Kapenga, is een van de Superhoofdsponsoren van deze ronden naast Woonexpo Kapenga in Leeuwarden en Buitenpost die als sponsor optreden.  Om hun betrokkenheid bij de wielersport onder de aandacht te brengen, hebben ze onderstaande advertentie opgesteld. De advertentie zal in de weekbladen van de NDC mediagroep verschijnen.

De foto’s die gebruikt zijn in de advertentie, zijn foto’s die door FOT©HAST zijn gemaakt bij wedstrijden zoals Noordelijke Wielercompetitie , NCK tijdrijden en NK Jeugd op de weg.

Tall Ship Races Harlingen 2018

Harlingen had in 2018 de eer om als finish plaats te dien voor de Tall Ship Races 2018. Een groot festijn waar weer veel grote en kleine zeilschepen aan meededen. Van uit de verschillende windstreken waren de schepen naar de Noordzee gekomen om daar de races te varen. Op 3 augustus 2018 kwam er een eind aan de races in Harlingen en verbleven de schepen er gedurende een aantal dagen. Net als bij de SAIL events was er ook hier de gelegenheid om de schepen te bezoeken en waren er diverse festiviteiten georganiseerd. Als fotograaf voor de TSRH 2018 organisatie heb ik die dagen de nodige foto’s gemaakt waarvan er ook velen op de sociale media terecht zijn gekomen. Wederom een leuke ervaring, waar ik met veel plezier op terug kijk.

Muziek Compleet jaarconcert - 2018

Ieder jaar organiseert Muziek Compleet (Simone Kampherbeek) in samenwerking met Vera Kalsbeek een concert voor hun leerlingen in de Doopsgezinde kerk in Drachten. Het is een concert waar door jong en oud aan wordt deelgenomen. Steeds blijk maar weer wat muziek weer voor vreugde met zich mee brengt. Zeker als je naar de allerkleinste kan kijken.  Voor Muziek Compleet heb ik een fotoreportage gemaakt waarbij de foto’s van de deelnemers van het concert aan de betrokkenen ter beschikking zijn gesteld.

Koninklijke Marine - 2017

Tijdens SAIL Den Helder 2017 heb ik met de SAIL IN op een van de patrouillevaartuigen mee mogen varen. Gedurende deze tocht met diverse professionele fotografen zat ik als enige hobbyfotograaf vanuit de SAIL-organisatie aan boord. Bij deze foto had ik zelf in eerste instantie niet eens door wat voor bijzondere foto het was. Pas later toen ik de foto’s terugkeek had ik door dat deze foto toch wel eens heel bijzonder kon zijn. Zo vaak zal deze foto niet gemaakt worden. Oud en Nieuw zo dicht bij elkaar onder zulke prachtige omstandigheden. Ik was blij met de foto. Toen achteraf de Koninklijke Marine kwam om deze foto te mogen gebruiken voor “Innovatie” had ik wel zo iets van “Ja dit is precies de foto die innovatie bij de Koninklijke Marine door de jaren laat zien”

Pentapark - 2017

Als hoofdsponsor van de Wielervereniging Otto Ebbens uit Westereen was Pentapark zeer vereerd met het feit dat een van haar leden Leonie Bentveld 2 keer Nederland kampioen veldrijden was geworden en 1 maal 2e was geworden bij het NK  wielrennen op de weg. Als een soort eerbetoon en promotiestunt van haar eigen activiteiten heeft men toen een elektronisch magazine in elkaar gezet met daarin een foto opgenomen die door FOT©HAST tijdens het NK op de weg in Amersfoort in 2017 was genomen.

Citymarketing Den Helder - 2017

Net als bij de Marine was ook Citymarketing Den Helder gevallen voor de foto waarbij Oud en Nieuw naast elkaar op het water lagen. Zij wilden de foto gebruiken in het jaarlijkse cheque boekje van Den Helder wat aan iedere inwoner van Den Helder ter beschikking gesteld is. Tevens zullen ook toeristen de beschikking kunnen krijgen over dit boekje.

SAIL DEN HELDER - 2017

Tijdens SAIL DEN HELDER 2017 was ik als fotograaf een van de leden van het communicatieteam van SAIL DEN HELDER. In de hoedanigheid was ik dagelijks bezig om over het evenementen terrein foto’s te maken voor de organisatie. Zowel van de tallships, het varende erfgoed, marineschepen als ook de festiviteiten die werden georganiseerd rondom deze dagen.  Veel van de de foto’s zijn die dagen op de sociale media geplaatst en veel andere foto’s zijn opgenomen in het archief van de de SAIL Den Helder organisatie voor eventueel gebruik bij latere evenementen

Hospice Jasmijn - 2017

Sinds langere tijd publiceer ik een groot gedeelte van mijn foto’s op Flickr. Zo ook de foto’s van een “Samenloop voor hoop” uit 2015. Een van de onderdelen van dit evenement was, het plaatsen van zakken met lichtjes daarin. ‘s Avonds toen de loop gewoon door ging, stonden deze zakjes met lichtjes allemaal rondom de baan. Een prachtig gezicht, maar ook heel bijzonder om te zien wat er bij al die zakken op geschreven stond. Van die zakken heb ik destijds foto’s gemaakt. Medio 2017 kreeg ik van een hospice uit Harderwijk de vraag of ze een van mijn foto’s mochten gebruiken voor een lichtjesavond. Dit jaar bestaat het Hospice Jasmijn in Harderwijk 12,5 jaar. Zij wilden op 26 oktober kaarsen laten branden voor alle mensen die bij hun in de afgelopen 12,5 jaar verbleven.

Aan zo’n verzoek wilde ik graag meewerken en heb dus ook mijn foto aan hen beschikbaar gesteld. Persoonlijk vind ik het bijzonder dat mijn foto voor zo’n doel wordt ingezet

FOT©HAST Hospice Uitnodigingskaart

Link naar bericht Hospice

SAIL AMSTERDAM - 2015

Mijn eerste fotoproject waar ik echt in opdracht ging fotograferen. Best wel spannend om zeker gelijk op zo’n groot evenement voor zo’n organisatie dit te mogen doen. Gelukkig waren we met veel fotografen in een behoorlijk groot communicatieteam. Van woensdag tot en met zondag middag druk bezig geweest. Wat een ervaring heb ik hier opgedaan. Maar ook mensen leren kennen die ik nu nog steeds tegenkom op andere “sail”evenementen .  De opdrachten varieerden van de SAIL-IN vastleggen tot met de culturele activiteiten, van een een scheepsbezoek tot en met een nevenactiviteit. Kortom een waar spektakel wat ik voor geen goud had willen missen. Kijk nu al weer uit naar het moment dat SAIL 2020 gaat komen. Hoop er dan weer bij te kunnen zijn.

van der Vlist - 2015

In 2015 ben ik in de gelegenheid geweest om bij het zwaar transportbedrijf van der Vlist een kijkje te mogen nemen. Indrukwekkend als je daar over het terrein in Groot Ammers loopt. Wat een materiaal staat daar. En dat is nog maar een fractie van wat ze allemaal hebben en wat ze overal in zetten. Tijdens mijn bezoek had ik de camera op scherp staan en heb daar de nodige foto’s genomen. Een aantal van die foto’s heb ik aan van der Vlist ter beschikking gesteld. Sommige zijn op de website gekomen, andere zijn op een kalender gekomen. Nu in 2018, ruim 3 jaar later, staan een paar van mijn foto’s nog steeds bij hun op de website.