Jaarboek 2018 is verschenen

Fotobericht, Fotoboeken, Jaarboeken, Nieuws
Het begint ondertussen een traditie te worden dat tegen het einde van het jaar het foto jaarboek verschijnt. Ook dit jaar verschijnt het boek weer. Voor alweer de vijfde keer keer komt het boek uit en is het ook het tiende fotoboek wat ik produceer.

Het boek van dit jaar is weer een mooie verzameling geworden van allerlei mooie en bijzondere momenten waar ik bij aanwezig mocht zijn met de camera. Van de Reuzen van Leeuwarden tot de herfstkleuren in Amersfoort, van de zonsopkomst in Gandia (Spanje) tot en met de sportieve prestatie op de fiets en schaats van topsporters. Of wat dacht je van het moment dat The Kik los ging op het podium tijdens de Tall Ship Races, of  dat Rene van Kooten met de Marinierskapel “Radar Love” zong. Stuk voor stuk leuke en mooie momenten om dan achter je camera te zitten en die dan te mogen en kunnen vastleggen. Het mooiste moment om met de camera vast te leggen was was wel het moment dat Yanick hoorde dat hij hij geslaagd was. Die emotie die toen los kwam, om dat vast te kunnen leggen, was heel erg bijzonder.  In 2018 heb ik ook de eerste fotoshoots mogen doen.  Heel erg leuk om zo met een klein gezelschap intensief bezig te zijn. Absolute hoogtepunt was wel dat de Koninklijke Marine dit jaar besloot om een foto van SAIL Den Helder 2017 te gaan gebruiken voor een Innovatie banner. Zo zie dat je foto’s toch op verschillende plekken gebruikt gaan worden.

Fotograferen is meer dan het schieten van foto’s, het is ook genieten van bijzondere momenten en het herbeleven van de momenten als je later op diverse manieren met je foto’s bezig bent.  Voor mij is 2018 weer een stap geweest in het verder door ontwikkelen. De aanschaf van een nieuwe lens en nieuwe software hebben mij nieuwe mogelijke geboden.

Voor 2019 geldt wederom dat ik verder door wil en ga ontwikkelen en wie weet waar het toe leidt.

Blader lekker door het digitale fotoboek en als je zin heb kan je ook door een van de andere boeken bladeren.

Fotojaarboek 2018