PIC - dagen

Door de Photo Inspiration Club worden er jaarlijks 4 dagen georganiseerd dat we samen met Mark, Xanne of Gaya op stap gaan. Iedere keer is het ergens in Nederland dat we verzamelen en dan zo’n 3 uur gaan fotograferen in groepjes van ca 6 mensen. Na afloop is er dan nog even het napraten onder genot van een drankje. Tijdens zo’n clubevent krijg je vaak 5 -6 opdrachten mee. Soms zit daar ook een technische opdracht in om je uit te dagen buiten je comfortzone te gaan.

De foto’s worden na afloop via de PIC-site met elkaar gedeeld en voorzien van positieve opbouwende tips.

Photo Inspiration Club  meeting in Assen

Op zaterdag  01-02-2020 was er de eerste middag van 2020 dat we met een aantal fotografen Assen in trokken. Xanne had weer een 6 tal leuke opdrachten bedacht. Dit keer geen technische hoogstandjes, maar gewoon fotograferen. Wel met de doelstelling om eerst goed te kijken wat je gaat fotograferen en vervolgens te kijken hoe je het op jouw manier kan vastleggen.

Aangezien de groep klein was, zijn we met elkaar door Assen getrokken. De volgende fotografie opdrachten waren er bedacht:

  • “De vaart er in houden”. Benadruk de oneindige lengte van de vaart in Assen.
  • “De Kolk” waarbij de focus op de architectuur ligt.
  • “Reflecties” bekijk waar je mooie reflecties in ramen of iets anders kan vastleggen.
  • “Abstractie en vorm “. Leg het TT monument vast.
  • “Museumlaan”Fotografeer de historische steeg waar ook Bartje bij in de buurt staat.
  • “Undercover op de markt”Probeer de sfeer van de markt vast te leggen.

Natuurlijk heb ik ook buiten de opdrachten om wat foto’s gemaakt van Assen die ik leuk vond

Assen -De Kolk
Assen - architectuur
Assen - vlakken wit
Assen -De Kolk
Assen - waar is het einde
Assen -de Vaart
Assen - Reflectie
Assen -weerspeigeling met JdeM
Assen - Weerspeigeling in de ramen
Assen - Museumlaan
Assen - Museumlaan (2)
Assen - Bartje en het lieveheersbeestje
Assen - Bartje
Assen - Bartje denkt ook aan vrede, liefde, geweldloosheid
Assen - TT monument
Assen - Markt
Assen - Op de markt
Assen - Marktbeeld
Assen - vader en zoon
Assen - een trotse eigenaar
Assen - K(l)eurig
Assen - Bye Bye
Photo Inspiration Club  meeting in het Speulderbos

De laatste bijeenkomst alweer van 2019 was in het Speulderbos op de Veluwe. Een prachtige omgeving om in het voorjaar, maar ook zeker nu in het najaar foto’s te maken. Xanne had dit keer een paar prachtige opdrachten bedacht, zoals:

  • Vallende bladeren
  •  Intentional Camera Movement.
  • Ontdek het effect van horizontale en verticale foto’s
  • Het vastleggen van structuren

Daarnaast heb ik ook zelf diverse foto’s geschoten die niet binnen de opdrachten vielen.

Het was niet foto’s maken maar ook aan de nabewerking heb ik veel plezier beleefd.

Vallende bladeren
Speulderbos / ICM
Zoomeffect / ICM
Foto bijeenkomst met de Photo Inspiration Club in het Speulderbos. Prachtige omgeving om foto's te maken @photoinspirationclub @Derooijfotografie
Herfstkleuren
Paddenstoelen bank
Paddenstoelen op ee boomstam
Structuren
Paddenstoelen
Structuur
Boomstructuren
Boomstam
Herfsttinten
Speulderbos
Het bedekte pad loopt het bos in
Het bos van de kronkelende bomen
Speulderbos
Photo Inspiration Club  meeting in de Loonse en Drunense Duinen

Alweer de derde bijeenkomst in juli 2019 van de Photo Inspiration Club. Vanuit Friesland was het een vroegertje om omstreeks 09.00 uur in het zuiden te zijn. Maar het was de moeite waard om over dit natuurgebied te lopen en foto’s te maken.  Ne als de vorige keren had Mark een aantal opdrachten uitgezet, zodat je niet in het wilde weg ging fotograferen.

Toegang tot de zandvlakte
De vlakte
Zandstructuur
Dood hout
Dood hout
Uitgedroogd
Boomschors
boomschors
Boomschors
Eenzame dennenappel
Dennenappel
Photo Inspiration Club  meeting op Urk in april 2019

Op zaterdag 13 april 2019 was er al weer de tweede  clubdag van de Photo Inspiration Club in dit jaar. Dit keer op Urk waar met grote groep aanwezig waren. Leuk om te zien dat de groep steeds groter wordt.  Mark de Rooij was er weer bij en gaf ons  een vijftal mooie oefeningen mee om die gedurende middag vast te te leggen. Voor sommigen moest je toch echt even buiten je comfortzone gaan. Maar juist dat is best leuk, omdat je daar dan weer het e.e.a. van gaat opsteken.  Al met al een leuke en zeer geslaagde bijeenkomst.

2019 is begonnen met een Clubavond in Amsterdam op 19 januari

Met een groep van een 24 personen hebben we in Amsterdam een aantal foto-opdrachten uitgevoerd. Verzamelpunt was dit keer cafe Loetje voor het Centraal Station waar Mark de Rooij aanwezig was om de opdrachten uit te delen en eventueel nog nader toe te lichten. In groepjes van 6 personen zijn we vervolgens naar de verschillende locaties gegaan.  Yanick was dit keer ook mee. De opdrachten lagen rondom het Centraal station zodat we na een goede 2,5-3 uur weer terug konden keren in een van de restaurants van het station om daar nog gezellig na te praten.

Het mooie van dit soort bijeenkomsten is toch wel dat je bewust opzoek moet naar hetgeen er in de opdrachten staat. Soms lukt dat en soms lukt het ook helemaal niet. Dat laatste is ook niet erg, want ook daar leer je weer van. Daarnaast leer je ook weer van de foto’s van de anderen als je later terug ziet.  Wil je overige foto’s van de avond zien , klik dan op  onderstaande link en je komt op de overzichtspagina van de avond in Amsterdam .

Clubavond Amsterdam 2019

Eye museum met A’DAM LOOKOUT
Eye museum met A’DAM LOOKOUT
Dak van het Centraal Station
Dak van het Centraal Station
FOT©HAST symbool
Titel
A’DAM LOOKOUT
A’DAM LOOKOUT
Photo Inspiration Club  meeting in Leusden

Op zaterdag 13 oktober 2018 was er de eerste “Photo Inspiration Club” bijeenkomst op basis van de nieuwe stijl. Namelijk niet meer 1 keer per jaar , maar meerdere keren per jaar een bijeenkomst. Voor mij was het de eerste keer dat ik bij zo’n middag / dagdeel aanwezig was.  Dit keer was er een locatie in het midden van het land gekozen. Het Lockhorsterbos in Leusden. Hoe toevallig, want in dat bos heb ik als klein jochie heel wat voetstappen staan. Verzamelpunt punt was bij de pas opengestelde theetuin Heyligenberg.

Met een zevental opdrachten zijn we het bos ingestuurd , om na drie uur bezweet onder de bladeren, takjes en andere bos-restanten weer het bos uit te kruipen. Ja om sommige foto’s te maken, moet je zo nu en dan op je buik liggen om toch die ene mooie foto te krijgen. Gelukkig was de grond droog en hoefden we geen zeiltjes neer te leggen tegen modder of natte ondergrond.

Het was leuk om zo een middag bezig te zijn met de camera. Je gaat toch op zo’n moment op een andere manier fotograferen. Persoonlijk ga ik bijna nooit met mijn statief op pad, maar nu heb ik veel foto’s vanaf het statief genomen, waardoor ik mijn ISO laag kon houden.