We hebben Faya

Faya, Flatcoated Retriever, Nieuws 2020

Faya is nu in Drachten

Het was vanochtend een vroegertje. De fokker had besloten dat gisteren (4 oktober) en vandaag de hondjes aan de nieuwe baasjes overgedragen zouden worden. Voor ons was dat om 09.00 uur in Ter Apel. Om half acht zaten we met zijn drietjes in de auto en even voor negenen waren we in Ter Apel. Eindelijk zouden we te horen krijgen welke pup bij ons past. Na de gebruikelijke plichtplegingen en en het ontvangen van de laatste informatie werd onze Faya gehaald. Haar zelfstandige leventje bij ons was begonnen.

Nu nog even met de vertrouwde stemmen van de fokker om haar heen en bij Karin en Yanick op  schoot . Om half tien begon voor haar (en ook voor ons) de grote reis naar Drachten. Wat was het bijzonder voor haar. Opeens werd de wereld van Ter Apel verlaten en ging ze mee naar Friesland. Met het nodige kabaal in de auto liet ze duidelijk blijken dat ze er was. Pas vlak voor Drachten bedacht ze dat het wel mooi geweest was met kabaal en ging ze slapen.

Net zo als met andere honden werd zij ook wakker toen we de snelweg afgingen. Nog even en dan zou ze haar nieuwe plekje ontdekken. Thuis aangekomen ging ze gelijk naar buiten, want ja na zo’n lange reis verwacht je toch wel dat ze iets gaat doen. De eerste ontdekkingen in het voor Faya afgezette stuk tuin zijn gedaan. Ook heeft ze al in de buurt wat gelopen om haar behoefte te gaan doen. O wat loopt ze lekker vlot mee en hebben Karin en Yanick al staan juichen toen ze buiten haar eerste behoefte deed. (Ja zindelijk worden gaat gepaard met enthousiasme van de “ouders” als ze het goed heeft gedaan)

Komende tijd zullen er wel wat foto’s gaan komen van haar ontwikkelingen hier bij ons.

Andere berichten over Faya